A másik oldal

Oszd meg az oldalt a barátaiddal!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Nézzük picit a másik oldalt!

Példabeszédek 8:30-31

„én már mellette voltam, mint kedvence, és gyönyörűsége voltam minden nap, színe előtt játszadozva mindenkor.

Játszadoztam földje kerekségén, és gyönyörködtem az emberekben.”

Hadd kérdezzek valamit! Amikor Istenre gondolsz, amikor Jézus elvégzett munkáján elmélkedsz, amikor hallod, olvasod az „Isten nagyon szeret” üzenetet, mi az, ami megfogalmazódik benned?

Egy kérdés mára, amin érdemes elgondolkodnunk: Mit gondolsz, milyennek lát személy szerint téged Isten? Nem a szomszédot, nem a gyülekezet vezetőit, hanem téged. Milyennek lát Isten? Mit lát, ha rád néz?

Mi van akkor, ha elkövetsz egy hibát vagy bűnt? Akkor mire gondolsz? Mi az, amit megfogalmazol magadnak? Milyennek lát Isten ilyenkor?

Mi lenne, ha most összekötnénk ezt a két dolgot és valami csodálatosan szépet hoznánk ki belőle?

Ha elolvasod a Példabeszédek 8. részét, azt láthatod, hogy Jézus már a kezdetek kezdetén ott volt Istennel. Együtt teremtették meg a Földed, a Földön lévő növényeket, állatokat és az embert. I. Mózes 1:26-ban is: „Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá….”, alkossunk szó szerepel, ami többes szám. Vagyis, mindenekelőtt Isten és Jézus már ott voltak. Közösen megteremtették az embert. Majd az Éden közepére elhelyezték az Élet Fáját.

Példabeszédek 8:30-31-ben azt írja, hogy Jézus Isten mellett volt, mint kedvence és gyönyörűsége. Majd a következő versben azt írja, hogy gyönyörködött az emberekben.

Jézus már a világ megteremtése előtt ott volt. Isten gyönyörködött benne, a kedvence volt és közösen eltervezték, hogy teremtsenek embert. Jézus már akkor fel volt kenve, a Példabeszédek ezt is megemlíti, valamit arra is említést tesz, hogy formálta és felkészítette. Vagyis, még a Föld nem is létezett, Ő már elhatározta, hogy te létezni fogsz, hogy meg fog halni érted és szeretni fog. Mindig is gyönyörködött benned.

Te vagy az, akiben Isten gyönyörködik!

Isten Jézuson keresztül néz téged. Amit a Biblia Jézusról ír, az rád is igaz. Jézus Istennek a kedvence volt, gyönyörködött benne! Ergo, te is a kedvence vagy!

Mindig arról beszélnek, hogy szeresd Istent, gyönyörködj benne! Tedd Őt az első helyre az életedben! De mi van a másik oldallal? Isten ugyan ezt teszi! Sőt, Ő még meg is halt érted, már akkor, amikor még meg sem születtél, még el sem követted azt a bűnt, amit lehet, hogy honlap megteszel. Picit most nézz rá erre a másik oldalra! Ne arra fókuszálj most, hogy neked mit kéne tenned, hanem arra, hogy Ő mit tett és tesz érted! Hogyan néz rád? Mit gondol rólad?

Hogyan hat ez az ismeret a hitedre? Miben változott meg az Istenről alkotott képed? Mit gondolsz, milyennek lát személy szerint téged Isten?