Amikor úgy érzed, hogy….

Oszd meg az oldalt a barátaiddal!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

Amikor úgy érzed, hogy ….

Jób 1:1

„Élt Úc földjén egy Jób nevű ember, aki feddhetetlen és becsületes ember volt, félte az Istent, és kerülte a rosszat.”

Érezted már valaha, hogy nem tudod megugrani, amit Isten vár tőled? Mindent elkövettél emberileg, hogy betartsd a játékszabályokat, de egyszerűen mindig elbuksz. Bármennyire küzdesz, erőlködsz, egyszerűen nem megy. Hányan voltatok már így ezzel?

Az egyik üzenetben hallottam, amikor a tanító, Jób történetét egy új perspektívából tanította. Egy totál ellentétes látásmódból, mint, amit a magyar egyházak tanítanak. A tanító elmondása szerint, akárhányszor el akarta olvasni Jób történet már az első mondaton elakadt. Ez pedig a következő:

Jób 1:1

„Élt Úc földjén egy Jób nevű ember, aki feddhetetlen és becsületes ember volt, félte az Istent, és kerülte a rosszat.”

Hogy miért akadt el? Mert ezt ő soha nem fogja megugrani. Soha nem tud feddhetetlen és becsületes lenni olyan mértékben, ahogy kéne. Hát, pont ezt érzem én is. Soha nem fogom ezt megugrani. Bármennyire is belemélyedek, minél jobban kutatom, keresem Istent, annál inkább azt érzem, hogy én erre nem vagyok alkalmas. Ezt én soha nem fogom megugrani. Tudod, hogy mi a döbbenet?

Pont ez a lényeg!

Soha nem fogjuk ezt megugrani. Emberileg lehetetlen.

De, akkor mégis, hogyan tovább? Van egy elvárás az egyházban, bűntelennek kell lenni. Amikor Isten mellett döntesz, megbocsátja a bűneidet, mert pont ezért halt meg Jézus. De a legtöbb gyülekezetben azt tanítják, hogy utána jaj neked, ha bűnt követsz el. De ezt, soha nem fogod megugrani. Mégis, hogyan ugranál meg valamit, amikor lehetetlen? Akkor most elkárhozol? Neeeeem. Az üdvösségedet nem veszítheted el. De akkor mégis, mit vár tőlem Isten? Hogyan várja el, hogy fedhetetlen legyek? Hát, Isten csupán annyit kér tőled:

János 6:28-29

Ekkor megkérdezték tőle: “Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?”

Jézus ezt felelte nekik: “Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött.”

Isten egy vallomást vár tőled. Azt várja, hogy ismerd fel, hogy nélküle nem vagy rá képes. Arra vár, hogy felismerd, hogy Isten a te mindened, hogy Jézus az, aki ezt megtette helyetted. Isten Jézuson keresztül néz rád! Pont ez az üzenet, ami valójában nincs meg nekünk, még mindig nem értjük igazán. Amíg a másikat a hibáival, bűneivel szembesítjük, az egy tükör, hogy még mindig nem fogtuk fel a kereszt üzenetét, az igazi Evangéliumot.

Ez az, ami nagyon nehéz. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de ezt elengedni, hogy nem kell megfelelned, ez az egyik legnehezebb lépés. Megérteni Isten mérhetetlen szeretetét, ez az, amit emberi ésszel nem lehet felfogni. Nekem nem megy. Ahhoz, hogy valóban meglássuk milyen Isten jelleme, hogy ki a mi Istenünk, a Mennyei Apukánt, ahhoz meg kell ismernünk Őt! Az, hogy ledaráljuk az Evangéliumot, az nem azt jelenti, hogy tényleg ismerjük Őt.

Hamarosan indítok egy kihívást, amely erről fog szólni. Mert, ha ez nincs meg, akkor igazából elmegyünk a lényeg mellett. Ha ez nincs meg, akkor a hit sincs meg igazán. Mert a hit azt jelenti, hogy Istenben hiszel. De mégis, ki az az Isten, milyen az az Isten, akiben hiszel?