Isten csodálatos ajándéka vagy!

 

Efezus 1:3

„Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban.”

 

Érezted már nagyon értékesnek magadat? Amikor tudtad, hogy fontos vagy és szeretnek a közeledben lenni? Milyen érzés volt?

Megtörtént már veled az is, hogy bűnösnek, hibásnak vagy tehernek érezted magadat? Amikor elkövettél egy hibát és szembe kellett nézned önmagaddal és másokkal? De mi van akkor, ha Istennel szemben követed el a hibát?

Akarva vagy akaratlanul elkövetünk dolgokat, utána pedig nem merünk Isten szeme elé kerülni, hiszen a lelkiismeretünk nem engedi. Helyénvaló ez?

Aki komoly elhatározásból jó keresztény szeretne lenni, az bizony alapból azt mondja, hogy ez így helyes. Ha bűnt követtél el, akkor legyen bűntudatod. Meg kell térni, mert csak akkor lesz üdvösséged. Én viszont azt mondom, hogy ezzel a felfogással pont az ellenkezőjét érjük el.

Ha szembesítenek az elkövetett hibáiddal, akkor nemcsak, hogy szégyelled magadat, de nagy bátorság kell ahhoz, hogy odaállj a másik elé, a szemébe nézz, hogy bocsánatot kérj tőle. Ő pedig ugyan olyan ember, mint te.

Mi történik akkor, ha ez a másik személy, Isten? Isten, aki a világmindenséget teremtette, aki feljebbvaló mindenkinél, minden tőle függ. Mi van, ha Isten ellen vétkeztél? Nem tartottad be a szabályokat, fellázadtál, most vesztél össze vele, elkövettél egy súlyos hibát. Mégis, hogy mehetnél vissza hozzá, amikor hátat fordítottál neki? Ismered ezt az érzést? De mi történik ilyenkor?

Ahogy fenti idézet a TPT fordításban olvastam, ahol Jézus Krisztusban rész úgy hangzik, hogy Jézus miatt, aki becsomagol/beborít minket.

 

 

Ahogy olvastam ezt a részt, egy gyönyörűen becsomagolt ajándék képét láttam meg. Egy dobozt, amely fénylő arany papírban volt díszcsomagolva. Azt éreztem, hogy nem látom, hogy mi van a csomagolás alatt. Nem látom a szépséghibáit. Csak a szemkápráztatóan csodálatos csomagolást láttam, lélegzetelállítóan szép volt.

Ugyan így lát téged Isten, amikor Jézus beborít téged. Nem látja a hibáidat, gyönyörűnek lát. Nem számít, hogy éppen hátat fordítottál neki, hogy elszaladtál vagy összevesztél vele. Türelmesen vár téged. Mert már minden áldást neked adott és amikor rád néz, csak Jézust látja.

Egy tökéletes, gyönyörű ajándékot lát, arany csomagolásban. Jézust és Jézus vérét látja. Lehet, hogy a doboz sérült, de a csomagolása tökéletes, így a teljes kép tökéletes. Mert gyönyörű vagy, Isten örömét leli benned úgy, ahogy vagy. Isten csodálatos ajándéka vagy, hihetetlenül szeret téged, nagyon értékes és fontos vagy a számára! Ezt soha ne felejtsd el! 

Szeretnél te is csodálatos üzeneteket kapni? Kattints ide!

Tetszik az oldal? Ajánld barátaidnak!