Kudarc vagy mégsem?

 

Megtörtént már veled is, hogy valami nem sikerült? Minden igyekezeted ellenére elbuktál. Lehet, hogy vesztesnek és lúzernek érzed magadat. A környezeted lehúz, kritizál, azt mondják, úgysem sikerülhet. Nem is látják benned a lehetőséget. Én is sokáig ezt tapasztaltam és egy pancsernek éreztem magamat. Szégyelltem az elbukásaimat.

Aztán szembe találtam magamat egy mondattal: „A bukás, a kudarc az valójában egy tanulási folyamat.”

Ha a kudarcaidra képes leszel úgy ránézni, mintha egy tanulási folyamat része lenne, akkor már nem fogod kudarcnak érezni. Csupán egy lehetséges mód lesz, ahogyan nem lehet megcsinálni. Ilyenkor meg kell vizsgálni, tanulni kell a hibából, picit módosítani és újra megpróbálni. Edison ezt csinálta. Sok-sok kudarc után egyszer csak sikerült, mert tudta, hogy azok a kudarcok nem kudarcok voltak, csupán nem megfelelően működő módszerek és egy volt az, ami megfelelő volt. Ő addig ment, amíg megtalálta ezt.

Mi a helyzet veled? Tanulsz a kudarcokból és módosítva újra próbálod? Vagy ott maradsz és feladod? Isten nem a feladás Istene, Ő győztesnek teremtett. Igen, vannak kudarcok, van tanulási folyamat, de ezt belekalkulálta. Fedezd fel a saját utadat, állj rá és valósítsd meg, mert nem az számít, hányszor buktál el, nem az számít, hogy mennyire gyengének érzed magadat, hanem az számít, hogy ki a te Istened! Nem az számít, hogy milyen és mekkora a probléma, hanem az számít, hogy mekkora a te Istened!

Ha szeretnél bátorító üzeneteket kapni, kattints ide!

Tetszik az oldal? Ajánld barátaidnak!