A szívemen van, hogy a Reménykulcs programból egy részletet most neked is elküldjek:

 

Kolossé 3:4

„Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.”

 

A napokban elég ramatyul érzem és éreztem magamat. Nagyon fájdalmas dologgal kellett szembenéznem, úgy éreztem, hogy borzalmas vagyok. Biztos, te is voltál már hasonló helyzetbe, amikor úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, hogy nem tudsz megfelelni, hogy nem mersz Istenhez sem beszélni. Szívem szerint örökre eltűntem volna az emberek elől, akkor nem kellene szégyellnem azt, aki vagyok, és akkor nem bántok senkit sem.

Az elmúlt néhány hónapban elég sok mindent megértettem. Talán, pont ezért megyek most át megint ezen a nehézségen egy mélyebb megértés miatt. No meg, kértem Istent, hogy formáljon, hogy olyan ember lehessek, aki tényleg szeretetet tud adni, aki alkalmas azokra a titkos tervekre, amik a szívemben vannak. Vigyázz mit kívánsz!

Aztán egy nagyon mélyponton olvasgattam a Passion Translation egyik üzenetét és lám, mit látok ott? Isten üzenetében az állt, hogy áldjam meg Őt a figyelmemmel! Egy gondolat jött, hogy áldás vagyok Isten számára. Az első reakcióm ez volt: „Na ne, ezt nem!” Az ok, hogy Isten meg akar áldani, ugye mindig erről beszélünk, de hogy, én áldás legyek az Ő számára, na az, teljesen kizárt. Ezt már nem veszem be. (Gondoltam magamban).

Aztán eltelt egy-két nap, minden igyekezetem ellenére még cudarabbul éreztem magamat. Az egyik leggyengébb pillanatban, amikor sírva kiöntöttem a szívemet Istennek, feltettem a nagy kérdést. Ismét vulgáris leszek. „Most komolyan mondod, hogy ez a rakás szar, ez a pancser, mint amilyen én vagyok, ez áldás a számodra? Komolyan ebben gyönyörködsz?” Aztán picit utána néztem a dolgoknak.

Mindenki Isten szeretetéről beszél és arról, hogy mennyire meg akar Isten áldani, hogy Ő mennyire jó. De most szembetaláltam magamat a másik oldallal. Az áldás oda-vissza működik. Nemcsak Isten áld meg téged, de te is áldás vagy a számára! Hogyan jutottam erre a következtetésre?

Sajnos a magyar fordítások nem adják vissza, más fordításokban viszont helyesen szerepel. Isten megteremtette a Földet. Teremtett földet, vizeket és a magyar fordítások szerint eget/mennyezetet. Angol fordításokban Menny szerepel az ég helyett. Isten egy tükörképet teremtett, tükröződött a Menny a vizeken. Isten megteremtette az embert a saját képmására. Mit is jelent a saját képmás? Azt, hogy az ember tükrözi Istent. Minden tükröződik.

Ez a tükröződés kísér végig. Amikor Isten mellett döntesz és Jézust követed, akkor elkezdesz átalakulni, átformálódni, az Ő jellemére alakulni. Mert Jézus benned él. Ezt az emberek látják, mert Istent tükrözöd. Jézus azért jött, hogy bemutassa az Atyát, ha Őt megismered, meglátod, akkor az Atyát is meglátod és megismered. Minden oda-vissza működik. Ha Istennel jársz, ha Jézust követed, akkor Isten megáld. De, minden egy tükör és tükröződik. Tehát, ha Isten áldás a számodra, akkor te is áldás vagy az Ő számára. Isten a Bibliában egy tükröt mutat neked. Ahogy olvasod, önmagadat olvasod. Tükrözi Isten jellemét és az Ige tanulmányozása közben, a Biblia is olvas téged, átformálódsz az Ő jellemére. Tehát, te is tükrözöd az Ő jellemét. Amikor Krisztus megjelenik az életedben, vele együtt te is megjelensz dicsőségben, ahogy a fenti bibliai idézet is írja.

Tetszik az oldal? Oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin